Bemutatkozás

Bemutatkozás

Nagy Endre Rendezvényterem

• A teremben különböző vadgazdálkodási berendezések találhatók: nagyvadetető, apróvadetető, sózó tálca, élve fogó csapdák.
• A téli kertben hazánk nagy testű vadfajainak nyomkeresésére van lehetőség.
• A forgószínpadon különböző vadfajok találhatóak (muflon, kos, mezei nyúl, róka, dámszarvas bika, vaddisznó kan), amelyekre a beépített jeladók segítségével a négy magaslesről lehet lőni. Sárgán fognak világítani a jeladók, ha elindul a játék. Mind a 4 magaslesen található egy lézeres fegyver, valamint egy kijelző, amely az időt és a találatok számát mutatja. A zöld érték a lapockalövést, a piros a nyak és a hátracsúszott comblövést mutatja. A játék csak akkor ad „lövési hangot", ha a sárga kör közepébe lövünk. Egy pontra érdemes többször is lövést adni az elsütő billentyű szakaszos húzásával. A fegyvert vállgödörbe helyezzük és a tetején található irányzékot egy vonalban nézzük a cső végén található céltüskével, valamint a sárga ponttal, amire lövést adunk le.
• Ezen kívül van még lehetőség vadászattal és természettel kapcsolatos családi játékokat játszani az érintőképernyős gépeinken, valamint a „Mit vinnél magaddal a vadászatra?" játék is kipróbálható.

Lézeres futóvadlövészet

Az emeleten 2 helyen lézeres futóvad lövészetet lehet kipróbálni.
• Vaddisznóhajtás: 3 féle pályát lehet kipróbálni. Egy pályán belül 5 kör van. Rendelkezésünkre áll egy maroklőfegyver és egy golyós fegyver. Ami fontos: a fegyver elsütő billentyűjét érzéssel húzzuk. Lőhető a játékban a kan, süldő, malac, magányos koca, valamint a róka. Érdemes fejre és nyakra célozni mivel a játék erre ad pontot, ezt veszi találatnak. A lapocka, tüdő és hátracsúszott lövést sebzésnek veszi amire 75 pontot levon. Valamint a kismalacok előtt járó „malacos kocát" ha lelőjük, a gép 500 pontot von le.
• Apróvad vadászat: Szintén 3 féle pályát lehet kipróbálni. Itt lőhető fácánkakas, mezei nyúl, valamint a róka. A gép sörétes fegyverként érzékeli a lövést, tehát nagy szórásképpel jelzi a találatot.

Íjászat

• Az íjászpálya 90 m2 - es.
• Íjak bemutatása: mongol típusú magyar gyártmányú íjak, amelyek balos-jobbos markolattal rendelkeznek. 2 gyerek és 2 felnőtt íjunk van. 6,8,16,18 font erősségűek. Egy font 2,2 kilónak felel meg.
• Bemutatás céljából megtekinthető 2 darab vadász reflex íj. Egy 45 fontos balos markolatú és egy 30 font erősségű jobbos markolattal rendelkező vadász reflex íj. Valamint a hozzá tartozó tegezek és karbonszálas vesszők is megtekinthetőek.
Csúszda és sövénylabirintus
A Vadászati Múzeumparkhoz tartozik a több mint 15méter magas kilátó, aminek a kilátószintjéről egy csúszda vezet le a 3500m² nagyságú sövénylabirintusba.
A csúszda 78 lépcsőfok magas. Világítás található benne, valamint ablakokkal is rendelkezik.

 Gyermekjátszóház

A gyermekjátszóházban vadászati ügyességi játszótér üzemel óvodásoknak, illetve alsó tagozatos iskolásoknak.
 
Gyermekfoglalkoztató

Vadismereti tér nagyobb gyerekek részére, ahol különböző állatfogó csapdák működő makettjeinek bemutatása lehetséges, valamint rovarok és növények mikroszkóp alatti vizsgálatának feltételei is adottak. Ezen kívül origami, színezős-, rajzolós kézügyesség fejlesztő eszközök és bőrdíszműveskedés is várja a látogatókat.