Családi Miniműhely

Családi Miniműhely

Családi Miniműhely programsorozat


A természet sok mindenre megtanít minket, ha figyelmesek vagyunk. Mi a múzeum falain belül indulunk jelképes vadászatra, fürkésszük a természet rejtelmeit, a benne rejlő szimbólumokat, és tanulunk belőle bizalmat, játékosságot, figyelmet, engedelmességet, felelősséget, engedékenységet és megannyi mély és rejtelmes dolgot, amelyek a felnőttek és gyermekek saját és közös életét hosszú távon is segíthetik.

A foglalkozások mindegyikén a kiállítótérben vagyunk, és egy-egy kiválasztott élőlény, élőhely, tárgy, évszak köré szőjük közös mesénket, megismerjük életét, viselkedését, szerepét, feladatát közben játszunk, mocorgunk és segítségükkel saját életünkhöz gyűjtünk útravalókat, tanácsokat. A programnak mindig része a közös játék és alkotás. Ezen keresztül mindenki életkorának megfelelően kifejezheti gondolatait, megélheti érzéseit, melyeket segítségünkkel gyűjtött és a későbbiekben elkísérik útján.

Időpontok:

 

2017. július 2. 11.00          A harcsa

Magyarország egyik legnagyobb hala nagy szájáról és hosszú bajszairól rögtön felismerhető! A kézműves programmal egybekötött, játékos családi délelőttön, 2017-ben az év halának választott harcsával ismerkedünk! Foglalkozás díja: 400 Ft/gyermek
További információ: vadaszati.muzeumpedagogia@gmail.com és 06 37 541 900

 


2017. augusztus 6. 11.00   A muflon

 

A foglalkozásokra max. 20 főt tudunk fogadni egy-egy alkalommal.