Látogatás előtt

Látogatás előtt

Kedves Pedagógus!


Szeretnénk, ha látogatásuk gördülékenyen folyna, ezért igyekszünk mindenben segítségükre lenni a szervezésben.
A múzeum megközelítéséről bővebb információt ITT olvashat.


Az épületen belül:

  • Annak érdekében, hogy gördülékenyen és gyorsan tudjuk fogadni Önöket, javasoljuk, hogy érkezés után a csoport egyik kísérője fáradjon a pénztárhoz, míg a másik felnőtt kísérő a ruhatárnál segédkezhet. Ruhatárunkba a be- és kipakolás megkönnyítése érdekében a csoportok számára különálló szekrényeket biztosítunk. A hátizsákokat, a kézitáskánál nagyobb méretű táskákat és a kabátokat, kérjük, itt helyezzék el.
  • A kiállítási térbe nem lehet ételt és italt bevinni! Kérjük, ezeket hagyják a ruhatárba! A látogatás előtt vagy után a parkban vagy a múzeum előterében (Lovagteremben) van lehetőségük ennek elfogyasztására.
  • Az épületben található lifteket a mozgássérültek és mozgáskorlátozottak, az idősebbek valamint a babakocsival érkező szülők könnyebb közlekedése érdekében működtetjük. A biztonságos működés érdekében, kérjük, hogy csak az arra rászorulók használják.
  • A kiállítási térben számos tárgy elérhető közelségben van, ám védelmük érdekében, kérjük, ne érintsék meg azokat, hiszen a bemutatott tárgyak mindegyike, értékes múzeumi gyűjteményi anyag, köztük egyedi, pótolhatatlan darabok is vannak. Erre figyelmeztessék diákjaikat! A kiállításainkban több ponton helyeztünk el tapintható tárgyakat, interaktív eszközöket, ezeket külön ikon jelzi.
  • Kérjük, a múzeumlátogatás ideje alatt legalább egy felnőtt kísérő mindvégig maradjon a csoporttal. A gyerekek helyes magatartása a kísérő felnőttek felelőssége.
  • Javasoljuk, hogy jelöljenek ki egy találkozási pontot a csoport számára, arra az esetre, ha szétválnak vagy lemarad valaki. Probléma esetén kérje munkatársaink segítségét.
  • A kirándulás színesebbé tételéhez egész napos programkínálatunkat ITT olvashatja.

 

Múzeumpedagógiai foglalkozásokról:

Gyermekcsoportok számára számos múzeumi foglalkozást kínálunk kiállításainkhoz, melyeket korosztály szerinti bontásban megtalál honlapunkon. A rövid leírások mellett feltüntetjük az általuk megvalósuló oktatási és nevelési célokat, hogy könnyebbé tegyük a választást. Ugyancsak segítségkén összeállítottunk egy múzeumlátogatásra felkészüléshez és a látogatás utáni feldolgozáshoz egy ötletadó kérdéssort azért, hogy a múzeumlátogatás és a foglalkozáson szerezhető élmények, ismeretek ne önálló szigetként álljanak, hanem egy folyamat részeként eredményesebben hasznosuljanak.

A foglalkozásokra előzetes bejelentkezés szükséges. Kérjük, a látogatás tervezett időpontja előtt legalább két héttel egyeztesse a múzeumpedagógus kollégákkal, a programmal kapcsolatos igényeit a következő elérhetőségeken: 06 37 541 900, vagy a vadaszati.muzeumpedagogia@gmail.com címen.

Némely foglalkozásunkon kisebb csoportokban dolgozunk, ezekben az esetekben a 20-30 fős osztályokat csoportbontásban fogadjuk. Erről bővebb információt a foglalkozások leírásánál vagy munkatársainktól szerezhet.
A foglalkozások időtartama: óvodásoknak 45 perc, iskolásoknak kb. 70 perc.
Kérjük, a foglalkozások előtt, 10-15 perccel érkezzen a csoport.
Amennyiben bármilyen kérdése, kérése merülne fel a látogatással, illetve kínálatunkkal kapcsolatban, keresse bizalommal munkatársainkat!

Foglalás és további információ:

E-Mail: vadaszati.muzeumpedagogia@gmail.com
Telefon: 06 37 541 900