Állandó kiállításhoz

Állandó kiállításhoz

Múzeumpedagógiai foglalkozások

 

A Vadászati Múzeum történeti, vadászati és természettudományi kiállításaiban új programkínálattal várja a csoportokat.

A foglalkozásokra előzetes bejelentkezés szükséges. Kérjük, a látogatás tervezett időpontja előtt legalább két héttel egyeztesse a múzeumpedagógus kollégákkal, a programmal kapcsolatos igényeit a következő elérhetőségeken: 06 37 541 900 vagy a vadaszati.muzeumpedagogia@gmail.com címen.

A foglalkozások időtartama: óvodásoknak 45 perc, iskolásoknak kb. 70 perc.

Kérjük, a foglalkozások előtt, 10-15 perccel érkezzen a csoport!

Hogy a múzeumlátogatás és a foglalkozáson szerezhető élmények, ismeretek ne önálló szigetként álljanak, hanem a tanulási folyamat részeként eredményesebben hasznosuljanak, beszélgessen csoportjával a várható, majd az összegyűjtött ismeretekről, élményekről. Ehhez összeállításunkat ITT találja.

Az interaktív foglalkozásokat izgalmas játékokkal és kézbe vehető tárgyakkal tesszük érdekesebbé, hogy az ismeretszerzés saját élménnyé váljon.

Múzeumpedagógiai foglalkozások
A múzeumpedagógiai foglalkozások a kiállítótérben és témától függően a múzeumpedagógiai foglalkoztató teremben zajlanak.
A múzeumpedagógiai foglalkozáson résztvevők létszáma min. 12 fő, max. 30 fő, a foglalkozások időtartama óvodásoknak 45 perc, iskolásoknak kb. 70-90 perc.


A foglalkozásokra előzetes bejelentkezés szükséges a látogatás tervezett időpontja előtt legalább két héttel! További információ: 06 37 541 900 vadaszati.muzeumpedagogia@gmail.com

Mini foglalkozások3-7 éveseknek – Kúszva-mászva, tapintva és sok játékkal fűszerezve ismerkedünk meg az állatok életével, és segítségükkel erősítjük magunkban a bennünk is fellelhető jó tulajdonságokat. A választható erdei állatok: róka, üregi nyúl, vaddisznó, sün, szalonka, illetve a halak, ahol megvizsgáljuk a halak testfelépítését és érzékszerveit, amivel alkalmazkodni tud környezetéhez.

Erdők ösvényein járva7-10 éveseknek – Izgalmas vadászkalandon keresztül ismerkedünk meg az erdeink vadfajaival és a vadászok hagyományaival. Kézbe vehető agancsokkal, bundákkal színesítjük a foglalkozást.

Sok láb, sok csáp7-12 éveseknek – Különböző élőhelyeken vizsgáljuk a rovarok lenyűgöző szín-és formagazdagságát. Ugyanolyan változatosság jellemzi táplálkozásukat, társas viselkedésüket, érzékszerveiket. A foglalkozáson a mikroszkópok varázslatos világából is kínálunk ízelítőt.

 Városi vadak10 éves kortól – Kik azok az erdei állatok, akikkel egy portán élhetünk? Milyen előnyökkel és hátrányokkal járhat az együttélés az állatok és az emberek számra? Erre keressük a választ a foglalkozás során.

Ezerarcú Kárpát-medence10 éves kortól – A Kárpát-medencében az alföldi sík vidékektől, folyók ártereitől a magashegységekig vándorlunk végig, közben megismerjük az élőlények környezeti viszonyokhoz való alkalmazkodási módjait.

Csodaszarvas nyomában10-12 éveseknek – Kalandorokként legendák, mondák segítségével és rejtvények megfejtésével az ősi vadászok nyomán járunk, vadásztörténetekkel, szimbólumokkal ismerkedünk, és saját legendát készítünk.

Mit eszik a...?10-12 éveseknek – Táplálkozási kölcsönhatásokon és fogazatok vizsgálatán keresztül ismerjük meg a természet körforgását, benne a vadászok gondoskodó szerepét.

ÚJ Erdei társkereső11 éves kortól – A foglalkozás során a diákok betekintést nyerhetnek a különböző állatok társas kapcsolataiba a párválasztástól az utódgondozásig. Drámajátékkal és demonstrációs eszközökkel színesítjük a foglalkozást és ismerjük meg az állati családokat.

Folyékony élet11-15 éveseknek – A víz az élet nélkülözhetetlen eleme, ezért fontos, hogy felkutassuk folyó-és állóvizeink lakóit és megismerjük alakítóit, a halászat szerepét és vizeink védelmének fontosságát.

 A vadászat akkor és most12 éves kortól – A vadászat kezdetben nem csak táplálékszerzés volt, hanem harci gyakorlatként is űzték. Nézzük meg a történelem folyamán, hogyan vált mesterséggé majd, hogyan alakult át modern kori vadgazdálkodássá ez a szakma.

ÚJ Miből lett a... - minden korosztálynak – Az idő során a farkas az ember legjobb barátjává vált. Mely ma is élő vadállatok népesítették be elődeink háztáját az évezredek során? Fedezzük fel együtt!

„Mert a vadászat – áhítat"minden korosztálynak – Széchenyi Zsigmond gyermekkora óta a vadászat szerelmese. Az ő életét és utazásait végigkövetve ismerjük meg, hogyan vált játékból élethivatássá a vadászat, közben a fegyelem, tisztelet és a kitartás erényével találkozunk.

Kastély emlékeiminden korosztálynak – A kastély változatos története felfedeznivalót nyújt minden korosztálynak. Hogyan kapcsolódik a Vadászati Múzeumhoz egy főúri lakhely? Hogyan válhatott otthonból kórházzá? Titkokat ismerünk meg az épület felfedezése közben.

Alkotóműhelyminden korosztálynak - A növény- és állatvilág megannyi formájából kiindulva készítünk különböző képeket, tárgyakat, vagy akár mozgóképet. Az alkotásokon trófeák, állatok, elágazó növények, erdő-mező-, és a vízi világ motívumai jelennek meg.

ÚJHat lábbal az erdő nyomában
Állatasszisztált múzeumpedagógiai foglalkozások
A foglalkozáson terápiás kutya vagy terápiás nyúl bevonásával ismerkedünk az erdeink élővilágával, a természetvédelem fontos kérdéseivel. Eközben a gyerekek igazi kapcsolatot teremtve négylábú társainkkal felszabadultabbá, érdeklődőbbé válnak és ezáltal maradandó élményt, tudást szereznek.

Fogyatékkal élő csoportoknak speciális foglalkozásokat kínálunk, mind a múzeum állandó kiállításában, mind az interaktív, gazdagon felszerelt múzeumpedagógiai foglalkoztató termeinkben, a témákat az igényeikhez alakítva.

Amennyiben bármilyen kérdése, kérése merülne fel a látogatással, illetve kínálatunkkal kapcsolatban, keresse bizalommal munkatársainkat!

 

Foglalás és további információ:

E-Mail:vadaszati.muzeumpedagogia@gmail.com
Telefon: 06 37 541 900