Önkéntesség a múzeumban

Önkéntesség a múzeumban


Kedves Középiskolás Barátunk!


Töltsd nálunk közösségi szolgálatos óráidat! Változatos feladatok és egy jó csapat vár a Vadászati Múzeumban és az Élménytérben!


Az intézményünkben különféle kulturális, információs, adminisztrációs feladatok mellett a rendezvények lebonyolításában, a múzeumpedagógiai foglalkozások és a kézműves programok során tudod kipróbálni magad. Számítunk Rád! Kreativitásodra, talpraesettségedre, kommunikációs készségedre, hiszen mindenkinek vannak erősségei. Éppen ezért mindenki megtalálja nálunk a helyét, akit érdekel a kultúra, és egy izgalmas, sokszínű múzeum élete. Természetesen mindenben a segítségedre leszünk, hiszen fontos, hogy minél több feladattípust, munkaterületet megismerhess, ezzel készülsz a pályaválasztásra és hasznos tapasztalatokat szerezhetsz.


A munkába állás előtt azonban szükséges, hogy megismerkedj az intézménnyel és a múzeumi közösségi szolgálat lehetőségeivel, a feladattípusokkal és a hozzájuk fűződő elvárásokkal. Ugyanekkor mi is kíváncsiak vagyunk az igényeidre: mikor, milyen feladatokat vállalnál, és mely területeken próbálnád ki magad szívesen. Ezért minden hónapban tartunk egy tájékoztatót a hozzánk közösségi szolgálatra jelentkezőknek, ahol a szükséges adminisztrációs feltételekről is tájékoztatunk (együttműködés, igazolás, stb.). Ezekre az alkalmakra igyekszünk mindig a már gyakorló önkénteseinket is meghívni, hogy tapasztalataikkal segíthessenek!


Az önkéntes munka a Vadászati Múzeumban ezzel a tájékoztatóval kezdődik! Minden hónapban van lehetőség csatlakozni! Figyeld a naptárunkat!


Miután részt vettél a tájékoztatón, és úgy döntesz, velünk maradsz, elkezdheted a közösségi szolgálatot az intézményünkben.


Jó, ha tudod, hogy a közösségi szolgálat megkezdéséhez fontos, hogy legyen együttműködési megállapodás az iskolád és a múzeum között! Ennek intézésében segítünk.


Kérdezz bátran!


Kapcsolattartód: Terjéki Szandra 37/541-900, info@vadaszatimuzeum.hu


Szeretettel várunk a következő tájékoztatóra:

2015. november 25-én, szerdán 15 órára a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumba