Információk

Információk

Családoknak szóló kedvezmények a belépőjegy árából

- Hatvan kártya tulajdonos (felnőtt, diák): 60% kedvezmény a belépőjegy árából
- Hatvani lakcímkártyával rendelkezők, illetve hatvani oktatási intézményektanulói részére azok előre bejelentett szervezett csoportjai esetén: 50% kedvezmény a belépőjegy árából
- 6 éven aluli gyermekek részére ingyenes a belépés

- 50%-os kedvezményes belépőjeggyel látogathatják a múzeum állandó kiállításait az EGT állampolgárai:
6 – 26 éves korig
62 év felett
amennyiben legalább két 18 év alatti személyt kísér és azok közeli hozzátartozója (legfeljebb 2 fő)


- minden hónap egy meghatározott napján ingyenesen látogathatják fiatalok és kísérőik.
2023-ban a következő napokon ingyenes a belépés a 26 év alattiakat, továbbá a 18 év alatti személyeket kísérő legfeljebb két közeli hozzátartozót:

 2024-ben a következő napokon várjuk térítésmentes látogatásra a 26 év alattiakat, továbbá a 18 év alatti személyeket kísérő legfeljebb két közeli hozzátartozót:

                                                                 Február 24. (Szombat)
                                                                 Március 29. (Péntek)
                                                                 Április 28. (Vasárnap)
                                                                 Május 26. (Vasárnap)
                                                                 Június 29. (Szombat)
                                                                 Július 28. (Vasárnap)
                                                                 Augusztus 31. (Szombat)
                                                                 Szeptember 29. (Vasárnap)
                                                                 Október 26. (Szombat)
                                                                 November 30. (Szombat)
                                                                 December 15. (Vasárnap)

 

- a Magyar Köztársaság nemzeti ünnepein; március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án mindenki számára ingyenes a látogatás
- Kajla útlevéllel rendelkező diáknak 20% kedvezmény az állandó kiállítás diákbelépőjegyének árából (A kedvezményeket a Magyar Turisztikai Ügynökség Kajla kampánya keretében, annak időtartamáig biztosítjuk.)

 

Családbarát szolgáltatások

Az épület mindhárom szintje teljeskörűen akadálymentesített lift segítségével, így babakocsival is könnyedén látogatható a Vadászati Múzeum állandó-és időszaki kiállításai.

Az információs pultnál lehetőséget biztosítunk a babakocsi tárolására. 

Baba-mama helyiségek

Kismamáknak és gyermekeiknek külön pelenkázó áll rendelkezésre, ahol szoptatásra alkalmas fotel is a kismamák kényelmét szolgálja. Ebben a mellékhelyiségben a kisgyermekek számára előkészített mosdó is található. Bébiétel-melegítő használata is lehetséges, amivel a látogatók a munkatársak segítségét képhetik.

 

Gyerekeknek kialakított helyiségek

A múzeumban található Tudástár nevű helyiségben nagy képernyőjű televízión kifejezetten gyerekeknek szóló, a természetvédelem és környezet bemutatását szolgáló animációs filmek kerülnek vetítésre, előtte kényelmes babzsákokon tudnak helyet foglalni a gyermekek. A helyiségben további infokommunikációs eszközön (érintőképernyő, infótorony, interaktív asztal) számos játék közül választhat a család bármely tagja. A képernyőkön Magyarország vadfajait három különböző nyelvezettel és képi illusztrációval mutatja be a múzeum (gyerekeknek -laikus látogatóknak-szakmai vadász). Emellett hagyományos, természetes alapanyagból (fából) készült párosító játékok is rendelkezésre állnak. A múzeum állandó kiállításában további gyermekeknek kialakított játék, pihenő-és játszósarok került kialakításra.

Vadon élő állatokat, vadgazdálkodást bemutató játszótér


A kastély oldalkertjében létrehozott játszótéren olyan játékok kerültek kialakításra, melyek a szórakozást és a rejtett ismeretszerzést is magában foglalja. A játszótér megjelenésében vadgazdálkodási eszközöket (pl.: csúszda: magasles) vagy állatok élőhelyeit (mocsárjáró játék), illetve állatokat (róka, szarvas, kutya- rugós játék vagy amőba játék Pitypang Aladárral) mutat be.

 

Mobil applikáció - QR kódos kincskereső (ÁTMENETILEG NEM ELÉRHETŐ!)

A múzeum saját mobilapplikációval rendelkezik, mely a Play Áruházból és az AppStore alkalmazásból ingyenesen letölthető. A mobilapplikációban az általános információk, a hírek és az események mellett több szolgáltatás is található. Képeslap küldőn menüponton kívül kincskereső játék segítségével fedezhetik fel a látogatók a múzeum kiállításait. Össze tudják gyűjteni a kiállításban kihelyezett QR kódok segítségével Magyarország vadászható vadfajait, illetve a Vadászati Múzeum top30 műtárgyát. A múzeumból való távozás után, a beolvasott QR kódoknak köszönhetően az alkalmazásban rövid leírás és kép szerepel az adott tárgyról vagy állatról.

 


Szintén QR kód segítségével több interaktív játék van elrejtve a kiállításba, mely a learningapps módszerrel segít feldolgozni a családoknak, fiataloknak a kiállításban látottakat.

Kedves családos vendégeink!
Kérjük, segítsék munkánkat a rövid kérdőív kitöltésével, annak érdekében, hogy fejleszteni tudjuk családbarát szolgáltatásainkat!
A kérdőív kitöltése körülbelül 10 percet vesz igénybe.
Köszönjük a segítséget!

Családbarát kérdőív elérhető ITT.