Információk

Információk

Családoknak szóló kedvezmények a belépőjegy árából

- Hatvan kártya tulajdonos (felnőtt, diák): 60% kedvezmény a belépőjegy árából
- Hatvani lakcímkártyával rendelkezők, illetve hatvani oktatási intézményektanulói részére azok előre bejelentett szervezett csoportjai esetén: 50% kedvezmény a belépőjegy árából
- 6 éven aluli gyermekek részére ingyenes a belépés

- 50%-os kedvezményes belépőjeggyel látogathatják a múzeum állandó kiállításait az EGT állampolgárai:
6 – 26 éves korig
62 év felett
amennyiben legalább két 18 év alatti személyt kísér és azok közeli hozzátartozója (legfeljebb 2 fő)


- minden hónap egy meghatározott napján ingyenesen látogathatják fiatalok és kísérőik.
2023-ban a következő napokon ingyenes a belépés a 26 év alattiakat, továbbá a 18 év alatti személyeket kísérő legfeljebb két közeli hozzátartozót:


Augusztus 26. (Szombat)
Szeptember 30. (Szombat)
Október 29. (Vasárnap)
November 26. (Vasárnap)
December 10. (Vasárnap)

- a Magyar Köztársaság nemzeti ünnepein; március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án mindenki számára ingyenes a látogatás
- Kajla útlevéllel rendelkező diáknak 20% kedvezmény az állandó kiállítás diákbelépőjegyének árából (A kedvezményeket a Magyar Turisztikai Ügynökség Kajla kampánya keretében, annak időtartamáig biztosítjuk.)

 

Családbarát szolgáltatások

Az épület mindhárom szintje teljeskörűen akadálymentesített lift segítségével, így babakocsival is könnyedén látogatható a Vadászati Múzeum állandó-és időszaki kiállításai.

Az információs pultnál lehetőséget biztosítunk a babakocsi tárolására. 

Baba-mama helyiségek

Kismamáknak és gyermekeiknek külön pelenkázó áll rendelkezésre, ahol szoptatásra alkalmas fotel is a kismamák kényelmét szolgálja. Ebben a mellékhelyiségben a kisgyermekek számára előkészített mosdó is található. Bébiétel-melegítő használata is lehetséges, amivel a látogatók a munkatársak segítségét képhetik.

 

Gyerekeknek kialakított helyiségek

A múzeumban található Tudástár nevű helyiségben nagy képernyőjű televízión kifejezetten gyerekeknek szóló, a természetvédelem és környezet bemutatását szolgáló animációs filmek kerülnek vetítésre, előtte kényelmes babzsákokon tudnak helyet foglalni a gyermekek. A helyiségben további infokommunikációs eszközön (érintőképernyő, infótorony, interaktív asztal) számos játék közül választhat a család bármely tagja. A képernyőkön Magyarország vadfajait három különböző nyelvezettel és képi illusztrációval mutatja be a múzeum (gyerekeknek -laikus látogatóknak-szakmai vadász). Emellett hagyományos, természetes alapanyagból (fából) készült párosító játékok is rendelkezésre állnak. A múzeum állandó kiállításában további gyermekeknek kialakított játék, pihenő-és játszósarok került kialakításra.

Vadon élő állatokat, vadgazdálkodást bemutató játszótér


A kastély oldalkertjében létrehozott játszótéren olyan játékok kerültek kialakításra, melyek a szórakozást és a rejtett ismeretszerzést is magában foglalja. A játszótér megjelenésében vadgazdálkodási eszközöket (pl.: csúszda: magasles) vagy állatok élőhelyeit (mocsárjáró játék), illetve állatokat (róka, szarvas, kutya- rugós játék vagy amőba játék Pitypang Aladárral) mutat be.

 

Mobil applikáció - QR kódos kincskereső (ÁTMENETILEG NEM ELÉRHETŐ!)

A múzeum saját mobilapplikációval rendelkezik, mely a Play Áruházból és az AppStore alkalmazásból ingyenesen letölthető. A mobilapplikációban az általános információk, a hírek és az események mellett több szolgáltatás is található. Képeslap küldőn menüponton kívül kincskereső játék segítségével fedezhetik fel a látogatók a múzeum kiállításait. Össze tudják gyűjteni a kiállításban kihelyezett QR kódok segítségével Magyarország vadászható vadfajait, illetve a Vadászati Múzeum top30 műtárgyát. A múzeumból való távozás után, a beolvasott QR kódoknak köszönhetően az alkalmazásban rövid leírás és kép szerepel az adott tárgyról vagy állatról.

 


Szintén QR kód segítségével több interaktív játék van elrejtve a kiállításba, mely a learningapps módszerrel segít feldolgozni a családoknak, fiataloknak a kiállításban látottakat.

Kedves családos vendégeink!
Kérjük, segítsék munkánkat a rövid kérdőív kitöltésével, annak érdekében, hogy fejleszteni tudjuk családbarát szolgáltatásainkat!
A kérdőív kitöltése körülbelül 10 percet vesz igénybe.
Köszönjük a segítséget!

Családbarát kérdőív elérhető ITT.