Széchenyi Zsigmond Kárpát-Medencei Magyar Vadászati Múzeum

Széchenyi Zsigmond Kárpát-Medencei Magyar Vadászati Múzeum

Széchenyi Zsigmond Kárpát-Medencei Magyar Vadászati Múzeum


Napjainkban a fenntarthatóság témája kiemelkedő erővel bír, és nincs ez másképp a vadászat területével sem. Bár a vadászat az emberi lét fontos részét képezte és a történelem során különböző célokat szolgált, manapság abszolút a környezetvédelem kérdéséhez tartozik. A Széchenyi Zsigmond Kárpát-Medencei Magyar Vadászati Múzeum, a 2014-ben végzett felújítás óta nemcsak a Kárpát-medence, ugyanakkor Közép-Európa egyedüli, a XXI. századi fenntartható vadászathoz kapcsolódó etikus elveket és modern, környezettudatos ismereteket közvetítő múzeuma. A környezetbarát vadászat és vadászturizmus gyakorlása segít megőrizni a biológiai sokféleséget, valamint fenntartani a vidéki életmódot és a helyi gazdaságot is.

A Grassalkovich-kastélyban elhelyezkedő múzeum három szinten kínál interaktív, multimédiás, állandó, illetve időszakos kiállításokat látogatói számára, amelyek a természettudomány, a vadászat, a halászat, a horgászat és a kultúrtörténet témakörébe nyúlnak bele.

Emellett a múzeumban tárlatvezetésre, múzeumpedagógiai foglalkozásokra, szabaduló szobában való részvételre és lézerlövészetre is van lehetőség, így mindenki megtalálhatja a számára legérdekesebb és legmegfelelőbb programot.

Hatvan városának egyik legkiemelkedőbb műemléke, amelyet Grassalkovich (I.) Antal emeltetett, olyan nívós rendezvények otthonául szolgál, mint például a polgári ceremóniák, komoly és könnyűzenei koncertek, konferenciák, workshopok, kiállítás megnyitók, céges rendezvények, csapatépítők és egyéb állófogadások. Az épület különleges atmoszférája magával ragadja az ide látogatókat, varázslatos hangulatot árasztva.

Az eredeti cikket a következő weboldalra kattintva érhetik el:

https://www.daibau.hu/cikk/616/hatvan_varos_epiteszete_-_a_vadaszkultura_es_a_muveszet_otvozete