A Kárpát-medence élőhelyei és vadfajai - Állandó kiállítás

A Kárpát-medence élőhelyei és vadfajai - Állandó kiállítás

A Kárpát-medence jelentős részét alföldi, dombvidéki és középhegységi tájak alkotják. A Kárpátok hegykoszorújának ölelésében sajátos növény- és állatvilággal jellemezhető terület alakult ki, amelyet pannon régiónak nevezünk. Az éghajlat, a domborzat, a kőzettani és a talajtani adottságok mellett napjainkban az ember tevékenysége is alapvetően formálja a tájképet és az élővilágot.

Járja végig Ön is a Kárpát-medence élőhelyeit az alföldi vízparti erdőktől egészen a magashegyi gyepekig! Egy rámpán végigsétálva a tengerszint feletti magasság változása szerint kialakult élőhelyeket és a vadászható vadfajokat ismerheti meg a látogató. Az interaktív számítógépes játékok segítik a tájak, erdők, és a vadfajok megismerését. Megtudhatod az egyes fajok a biológiai jellemzőit, miért fontosak a vadgazdálkodásban. Bemutatjuk szerepüket a természet ökológiai rendszerében és azt, hogy milyen természeti és vadászati értéket képviselnek.

Kövesse a nyomokat és fedezze fel a Kárpát-medence vadvilágát! S hogy kikhez vezetnek a titokzatos nyomok? A kiállítás legtetején, 9 méter magasan az is kiderül.