Széchenyi Zsigmond 118

Széchenyi Zsigmond 118

Széchenyi Zsigmond emlékest

Január 23-án, szombaton 17 órától születésének 118. évfordulója alkalmából a nagy vadászra, vadászíróra, kutatóra, a magyar vadászati kultúra nemzetközi hírű személyiségére, gróf Széchenyi Zsigmondra emlékezünk a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumban megrendezésre kerülő emlékesten.

Széchenyi Zsigmond szellemi öröksége ma is, több generáción átívelően jelen van közöttünk, élményt és felbecsülhetetlen ismereteket adnak át több millió példányban kiadott művei, amelyek segítségével részesei lehetünk Széchenyi fantasztikus európai, indiai, alaszkai és afrikai utazásainak, megismerhetjük rendhagyó élményeit és ezeken keresztül a nagy magyar vadászt. Puska, Afrika, Jazz – Széchenyi Zsigmond mindháromért rajongott. A nagy álom, hogy Afrikában vadászhasson és a vadászat fontos kelléke, a puska iránti szenvedélyes érdeklődés kisgyermek korától végigkísérte életét. A jazz különleges hangulatot árasztó világa felnőttként ragadta meg annyira, hogy az afrikai „szafárin" is szívesen hallgatta bennszülött segítői körében.

Az emlékesten az 1964-es afrikai vadászexpedíción készült filmfelvételek és Széchenyi vadásznaplói segítségével idézzük fel a szafarin eltöltött napokat. „A vadász és a puskája" című előadásból pedig kiderül, milyen egy jó vadászpuska és mi jellemezte a 20. század első évtizedeinek puskáit, amelyekből Széchenyi Zsigmond IS kiválaszthatta a számára legmegfelelőbbeket.

Az est házigazdája: Gróf Miklós; közreműködik: Szárnyasi Mihály

A belépés díjtalan!

Helyszín: Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Vadászati Múzeum, Díszterem

Cím: 3000 Hatvan, Kossuth tér 24.

www.vadaszatimuzeum.hu