Fontos tudnivalók

Fontos tudnivalók

Kedves Pedagógus!

Szeretnénk, ha látogatásuk gördülékenyen folyna, ezért igyekszünk mindenben segítségükre lenni a szervezésben.


Bejelentkezés:
A foglalkozásokra minden esetben előzetes bejelentkezés szükséges! Kérjük, a látogatás tervezett időpontja előtt legalább két héttel egyeztesse a múzeumpedagógus kollégákkal, a programmal kapcsolatos igényeit a következő elérhetőségeken: 06-37/541-900 vagy a vadaszati.muzeumpedagogia@gmail.com címen. A bejelentkezés során megrendelő kerül kitöltésre, melynek visszaküldésével válik véglegessé a csoport regisztrációja!

A múzeumpedagógiai foglalkozáson résztvevők létszáma: min. 12 fő, max. 30 fő
A foglalkozások időtartama: óvodásoknak 30 perc, iskolásoknak kb. 45 perc.
A választott időpont előtt legalább 10 perccel korábban érkezzenek. 15 percet meghaladó késés esetén nem áll módunkban a foglalkozást megtartani (a rajtuk kívülálló okok miatti késést kérjük telefonon jelezni!)
Amennyiben a foglalkozást szeretnék lemondani, esetleg áttenni másik időpontra, úgy kérjük, legalább 24 órával a foglalkozás előtt tegyék meg!

Megközelítés:
A múzeum megközelítéséről bővebb információt a Megközelítés menüpont alatt olvashat.

Az épületen belül:
Annak érdekében, hogy gördülékenyen és gyorsan tudjuk fogadni Önöket, javasoljuk, hogy érkezés után a csoport egyik kísérője fáradjon a pénztárhoz, míg a másik felnőtt kísérő a ruhatárnál segédkezhet. Ruhatárunkba a be- és kipakolás megkönnyítése érdekében a csoportok számára különálló szekrényeket biztosítunk. Hátizsákokat, kabátokat a foglalkozásra, illetve a kiállításba óvodai / iskolai csoportok esetén nem lehet bevinni, ezeket zárható szekrénybe tudják elhelyezni a pénztárnál. A kiállítási térbe nem lehet ételt és italt bevinni! Kérjük, ezeket is hagyják a ruhatárban! A látogatás előtt vagy után a parkban van lehetőségük ennek elfogyasztására.

Az épületben található lifteket a mozgássérültek és mozgáskorlátozottak, az idősebbek, valamint a babakocsival érkező szülők könnyebb közlekedése érdekében működtetjük. A biztonságos működés érdekében, kérjük, hogy csak az arra rászorulók használják.

A kiállítási térben számos tárgy elérhető közelségben van, ám védelmük érdekében, kérjük, ne érintsék meg azokat, hiszen a bemutatott tárgyak mindegyike, értékes múzeumi gyűjteményi anyag, köztük egyedi, pótolhatatlan darabok is vannak. Erre figyelmeztessék diákjaikat! A múzeumlátogatás során a kísérő felnőtt felelőssége bármilyen nemű károkozás! A kiállításainkban több ponton helyeztünk el tapintható tárgyakat, interaktív eszközöket, ezeket külön ikon jelzi. Kérjük, a múzeumlátogatás ideje alatt legalább egy felnőtt kísérő mindvégig maradjon a csoporttal. A gyerekek helyes magatartása a kísérő felnőttek felelőssége. Javasoljuk, hogy jelöljenek ki egy találkozási pontot a csoport számára, arra az esetre, ha szétválnak vagy lemarad valaki.

Probléma, illetve kérdés esetén kérje munkatársaink segítségét!